Foredragsholder/Speaker

ferdigiffith01c

Iffit Qureshi var kjent som en raus stemme i offentlige debatter. Hun deltok i paneldiskusjoner over hele Norge om temaer som rasisme, integrering, mangfold og terrorisme, og skrev flere kronikker og debattinnlegg som skapte mye debatt. Hun var kjent for å være uredd, direkte og morsom. Hun deltok i diskusjoner på TV2 og NRK og i 2006 skrev hun et lengre artikkel for Samtiden som het “Sviket mot minoritetskvinner”  basert på hennes erfaring som førstekonsulent i NAV.

Etter terrorangrepene den 22.juli 2011, sluttet Qureshi å skrive om de overnevnte temaer. “Det er ingenting jeg kan si for å trøste de som har mistet sine kjære eller trøste de som overlevde.” I et år var hun taus. Etter dommen mot Anders Behring Breivik falt tok hun opp kameraet sitt og begynte å intervjue og fotografere tilfeldige mennesker i Oslo. Prosjektet Humans of Oslo ble hennes kjærlighetserklæring til byen. Over en to års periode har Qureshi intervjuet over 1700 tilfeldige mennesker i Oslo om deres liv, deres dypeste tanker og deres håp for fremtiden. Det har vært mange sterke opplevelser og mange beskriver møtet med Qureshi som oppsiktsvekkende og at de for første gangen blir sett og hørt. Hvordan får hun folks tillit?

Gjennom dette fotoprosjekt har Qureshi forandret seg som menneske. Hun sier selv at hun har mer kjærlighet og tålmodighet for sine medmennesker, at hun er ikke så fort til å bedømme andre og at prosjektet har fått henne til å stille kritiske spørsmål ved egne fordommer. Mange har blitt rørt av Qureshis foredrag hvor hun tar opp blant annet tilhørighet, fordommer, redsel, skam, ærlighet, kommunikasjon, å tilhøre to-kulturer, fattigdom og mellommenneskelige relasjoner.  Du kan se et smakbit av hennes innlegg på TEDxOslo i linken under.

For mere informasjon og temaer som kan bestilles gjerne ta kontakt:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s